Categories
Democratic Empowerment and Transnational Threats

Money, mosques and concrete: Turkish engagement in Albania, Bosnia and Herzegovina, and Kosovo

The Western Balkans are one of the regions where Turkey tries to increase its influence in order to present itself as a mediator and a stabilising actor on the world stage. Although the Western Balkans lag behind other European regions in terms of economic development, business environment or even political stability,[1] Turkey has been active […]

Categories
Domestic Policy

Dhjetori i dytë: shkaqet dhe pasojat e mundshme të protestës së studentëve

Vazhdojnë në Tiranë protestat e studentëve të universiteteve për nje reformë te gjithanshme të arsimit në vend. Menjëherë në imagjinatën e përbashkët kjo protestë është lidhur me atë të 28 viteve më parë, edhe ajo e ndërmarrë në dhjetor, edhe ajo e përbërë nga studentët, të cilët sollën rrëzimin e regjimit komunist. Fuqia simbolike është […]